Ga naar de inhoud

Stromer, officiële ‘e-bike’-leverancier van Alinghi Red Bull Racing, de uitdager van de volgende America’s Cup.

Stromer wordt één van de partners van Alinghi Red Bull Racing bij de voorbereiding van de 37e America’s Cup. Stromer zal snelle elektrische fietsen, zogenaamde ‘speed-pedelecs’ leveren en speciale edities ontwikkelen met het label Alinghi Red Bull Racing.

Deelnemen aan de America’s Cup, ‘s werelds oudste sporttrofee (1851), vereist vooruitziendheid, innovatiekracht en het lef om risico’s te nemen. Na tien jaar niet aan deze race te hebben deelgenomen, is Alinghi een samenwerking met Red Bull aangegaan, om de 37e America’s Cup, die van augustus tot oktober 2024 in Barcelona plaatsvindt, te winnen.

Het Zwitserse bedrijf myStromer AG, marktleider op het gebied van ‘speed-pedelecs’ werkt met onmiddellijke ingang samen met Alinghi Red Bull Racing om hier als officiële leverancier van elektrische fietsen aan mee te werken. Door deze samenwerking, gebaseerd op een langetermijnvisie, zal het team zich niet enkel in Barcelona mobieler kunnen verplaatsen, maar overal waar ze heen gaan. Bovendien zal Stromer in 2023 een Special Edition op basis van het ST7 model op de markt brengen in de kleuren van Alinghi Red Bull Racing.

Het trainingscentrum van Alinghi Red Bull Racing bevindt zich in Barcelona, een drukke metropool. Om de teamleden te helpen zich in de stad te verplaatsen, wordt Stromer met onmiddellijke ingang officiële leverancier van e-bikes. Naast snelle elektrische fietsen stelt Stromer ook racefietsen in de kleuren van Alinghi Red Bull Racing ter beschikking van het team voor de training van de zeilers.

In deze challenge om de 37e America’s Cup speelt de wielersport zowel aan land als op het water een cruciale rol. De energie voor de mechanische systemen wordt immers aan boord via pedalen opgewekt, waar vier teamleden op trappen: de ‘Power Group’. Zo vormt moderne mobiliteit de link tussen Stromer en Alinghi Red Bull Racing door een gezamenlijke interesse in efficiëntie en performance.

“Al decennialang zijn mensen wereldwijd gefascineerd door zeilen.

Alinghi Red Bull Racing

 

“Alinghi Red Bull Racing staat voor performance en perfectie, net zoals Stromer. Wij verwachten van deze samenwerking dat ze de merkbekendheid van Stromer globaal versterkt en dat het thema alternatieve mobiliteit nog meer aandacht krijgt. Bovendien zijn we verheugd om in 2023 een ST7 Alinghi Red Bull Racing Special Edition te lanceren.” Tomi Viiala, co-CEO myStromer AG

“We zijn erg opgetogen over de samenwerking met Alinghi Red Bull Racing. Passie en perfectie zijn twee waarden die we gemeen hebben. We wensen Alinghi Red Bull Racing een perfecte voorbereiding toe en hopen dat ze de volgende editie van de America’s Cup kunnen winnen. Natuurlijk zijn we ook trots dat we het team in Barcelona mobiel mogen houden met onze bikes.” Karl Ludwig Kley, co-CEO / CFO myStromer AG

“Op deze nieuwe boten, de AC75, komen fietsen en zeilen samen, aangezien de regels van de klasse toelaten om fietsers aan boord te hebben om energie voor de werking van de bootsystemen op te wekken. Met de bike kunnen rijden tijdens onze voorbereiding in Barcelona is bovendien een groot pluspunt voor het volledige team. We mogen echt van geluk spreken dat we voor onze campagne voor de volgende America’s Cup op Stromer kunnen rekenen. Zo laten we de wereld zien wat de Zwitserse industrie in z’n mars heeft. We staan bovendien ook voor dezelfde waarden: precisie, kwaliteit en performance. Daarvoor danken we jullie van harte!” Arnaud Psarofaghis, Alinghi Red Bull Racing Sailing Team

#HereToChangeMobility

Stromer zet zich in voor duurzame, milieuvriendelijke mobiliteitsoplossingen. Stromer ‘speed-pedelecs’ met motorondersteuning, waarmee een snelheid van 45 km/u kan worden bereikt, staan voor uitstekende Zwitserse ingenieursvaardigheden en blinken uit door hun exclusieve combinatie van tijdloos design, slimme connectiviteit, pure prestaties en maximaal bereik.

Stromer ST7 Alinghi Red Bull Racing Team Edition

Exclusief voor de samenwerking met Alinghi Red Bull Racing zal de Zwitserse onderneming een speciale reeks van zijn topmodel ST7 in de teamkleuren uitbrengen. In het nieuwe Stromer vlaggenschip wordt spitstechnologie gecombineerd met high-end componenten met als resultaat een ‘speed-pedelec’ van absolute wereldklasse. Met zijn 1440 Wh krachtige accu en een bereik tot wel 260 km is de ST7 ‘s werelds eerste ‘speed-pedelec’ met de nieuwe, elektronische Smart.Shift-technologie van Pinion. Zo brengt Stromer de rijdynamiek van een auto naar de e-bike. Het combineert de betrouwbare en nagenoeg onderhoudsvrije versnellingstechnologie met de voordelen van elektronisch schakelen via een schakelhendel. Andere Special en Limited Editions zijn in ontwikkeling.

ST7 Alinghi Red Bull Racing Team Edition